Előadások

A CSODATROMBITA
(interaktív zenés meseelőadás)

A magyar népdalokkal színesített mese főszereplője Benedek az ifjú hangszerész, aki Zeneországban készíti a csodálatos hangú fuvolákat, hegedűket, trombitákat. Egy napon arra jár egy gonosz boszorka akinek nem tetszenek a zeneszerető vidám emberek. Varázslatot bocsájt az országra, varázserejével pedig minden hangszert összezúz. A varázslatot csak a zene hangjai képesek elűzni, így Benedeknek hangszert kell valahogyan készíteni. A boszorka azonban mindent eltüntet amiből bármilyen hangszert lehetne csinálni, így különféle tárgyakból a közönségből jelentkező gyerekek – mint hangszerész segédek – raknak össze egy igazi, működőképes trombitát. Ez a trombita aztán meg is szólal élőben, érces hangjával kiűzve Zeneországból a varázslatot. A zenének jellemformáló hatása van és fejleszti a személyiséget, ezért a történetben kihangsúlyozzuk a muzsika fontosságát és a zene szeretetére buzdítjuk a gyerekeket. Az előadás interaktivitásra épül, melynek egyes részeinél a gyerekeknek kell kitalálni a megoldást ami alapján folytatódhat a történet.

Letölthető plakát:

Zenék

Csipkefa
Erdő
Tavaszi szél

Videók


ÉNEK A NAPSÜTÉSBEN
(interaktív gyermekkoncert)

A gyermekkoncertet elsősorban szabadtéri rendezvényekre ajánljuk. A 30-35 perces előadás alatt dalainkból hallhatnak válogatást a gyerekek. A dalok között lehetőség van közös játékra, vetélkedőre is. A kezdés előtt 10-20 perc a technika beszerelése és a hangbeállás a felszerelésre kerülő eszközöktől függően. Amennyiben a megrendelő gondoskodik a hangosításról, a részletek és a feltételek a technikai adatlapunkon találhatók.

Letölthető plakát:

Zenék

Nevess
Ovisdal
Tánc
Vonat

Videók


MESÉL A MIKULÁS
(interaktív zenés meseelőadás)

Decemberben útra kel a Mikulás, hogy ajándékait elvigye minden gyerekhez. Mielőtt kiosztaná a csomagokat, eszébe jut egy régi szép mese, amit azonnyomban el is mesél a gyerkőcöknek. A mesélés közben a fehérszakállúnak megjön a kedve hogy énekeljen, majd megénekelteti a gyerekeket is. Az előadás végén aztán mindenki megkapja a magáét, persze mi mást mint a csomagokat, hiszen rossz gyerekek nem léteznek.

Letölthető plakát:

Zene (Hull a hó)