Előadásainkról...

Szeptembertől ismét vidám vándorlásba kezdünk, elkezdődik a 2017/18-as országjáró turnénk. A 40 perces előadások interaktivitásra épülnek, a mese egyes részeinél a gyerekeknek kell kitalálni a megoldást amely alapján folytatódhat a történet. A produkciókhoz szükséges technikai hátteret biztosítjuk. A lap alján a mesecímekre kattintva rövid tájékoztatás található előadásainkról.

Egy pszichológus véleménye a mesélésről: A mesével a mesélő lecsendesítheti a külső világot. A tanulságos, vidám történetek optimista életfilozófiája fontos az érzelmi intelligencia szempontjából, mert elismeri a kudarcot, a félelmet, a bukást és az újrakezdést. A mese egy komplex szimbólumrendszer amely több a szimbólumok jelentésénél. Nem csupán azért mert egy történetben szerveződik, hanem a folyamat amelyen keresztül vezet megfogalmaz egyfajta útbejárást, hiszen a meseszereplő végigküzd egy fejlődési utat. Az a lelki munka amelyre a mesék ránevelnek, nagyon fontos a továbblépés, az önmagunkat való megismerés szempontjából, a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt.

Forrás: RICHPOI.com (Meseterápiával gyógyulnak a felnőttek is)

Legújabb meseelőadás: Kaland a dzsungel mélyén (2017-2018-es évad)  
Ének a napsütésben
Mese a bátor kisnyuszikról
A három őzike és a varázscsengettyűk
A varázslatos játékbolt
A csodatrombita

 

 

A honlapon található anyagok a Vidám Vándorok társulat tulajdonát képezik, szerzői jogvédelem alatt állnak. A Vidám Vándorok név a Szabadalmi Hivatal által bejegyzett védjegy, szabadalmi oltalom alá esik!